Вести

21.07.2017. - Состанок со Претседателот на Владата на Република Македонија, г-н Зоран Заев

На 20 јули претставници на Еко-свест се сретнаа со претседателот на Владата на Р.М. господинот Зоран Заев. На средбата беа дискутирани следни...

8.06.2017. - Реакција по повод одлуката на УНЕСКО

Би сакале да ја поздравиме најновата одлука на Комитетот за зачувување на светското наследство на УНЕСКО за природното и културно наследс...

7.06.2017. - City Tree едукативни предавања за деца во Тетово

Еко-свест во текот на оваа недела организираше низа едукативни предавања за деца од основните училишта и градинки во општина Тетово...

19.06.2017. - Резиме на панел дискусија: Соработката помеѓу општините, компаниите и граѓанскиот сектор

Амбасадата на Сојузна Република Германија во Скопје и Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“ на 15 јуни во...

19.06.2017. - Повик за учество во фото конкурс: Природата Е Секси

Еко- свест објавува фото конкурс на тема Природата Е Секси....

Настани

Конференција за печат во Тетово

Датум: 13.10.2016.
Локација: Тетово
Организатор: Еко-свест

Годишна конференција на ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации

Датум: 7.09.2016.
Локација: Скопје
Организатор: МЦЕО

Конференција за медиуми по повод започнување на City Tree

Датум: 13.09.2016.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Иницијален состанок на акцијата ИПА 2 Механизам за граѓанските организации (IPA2CSO)

Датум: 04.04.2016.
Локација: ЕУ Инфо центар
Организатор: Еко-свест

Страдањата на луѓето од рудници на злато во Намибија и Бугарија

Датум: 30.10.2015.
Локација: Метаноја литературно кафе
Организатор: Еко-свест

Смарт Охрид

Етнар

Калкулатор 2050

Save the Blue Heart of Europe

Ekosfera

natura

Toxic